452 0040

Aia 25, KuressaareTäna, 17. aprillil on ülemaailmne hemofiilia päev

Täna, 17. aprillil tähistatakse ülemaailmset hemofiilia päeva. 

Selle aasta teemaks on "Juurdepääs kõigile: verejooksude ennetamine kui ülemaailmne ravistandard". Eelmise aasta teemale tuginedes on 2023. aasta kogukonna üleskutse toetada ühiselt kohalike poliitikakujundajate ja valitsustega paremat juurdepääsu ravile ja hooldusele, keskendudes veritsuse paremale kontrollile ning ennetamisele kõigi veritsushäiretega inimeste jaoks.  See tähendab nii koduse ravi kui ka profülaktilise ravi rakendamist, et aidata saavutada hemofiiliahaigetele paremat elukvaliteeti.

Kuressaare Haigla pakub hemofiiliahaigetele 3- päevalist rehabilitatsiooni.

Hemofiiliahaiged saavad registereerida hematoloogide dr. Ines Vaide ja dr. Edward Laane vastuvõttudele läbi Digiregistratuuri või helistades Kuressaare Haigla registratuuri, tel. 452 0115. Vajalik perearsti või eriarsti saatekiri.