452 0040

Aia 25, Kuressaare



Saaremaa Laste Sõber 2022 on ämmaemand Helgi Tammur

MTÜ Saaremaa Lasterikaste Perede Ühendus annab kolmandat korda välja auhinna Saaremaa Laste Sõber, mille tänavu pälvis Kuressaare Haigla ämmaemand Helgi Tammur.

"Auhinnaga soovime väärtustada ja tänada neid inimesi, organisatsioone või asutusi, kes oma pühendumuse ja suure südamega on panustanud just Saaremaa, Muhu ja Ruhnu laste heaolusse ning loonud suuremat väärtust nii Saaremaa Lasterikaste Perede Ühenduse liikmetele kui ka üldiselt Saaremaa lastele ja peredele. Tänu neile on siin hea ja turvaline oma lapsi kasvatada," kirjutas MTÜ Saaremaa Lasterikaste Perede Ühendus.

"Esimese tiitliga tunnustati 2020. aastal Kuressaare Haigla lastearsti dr Ülle Käsku, teine auhind anti 2021. aastal laste meelelahutajale Hiie Moogile.
Tänavu pälvis aunimetuse Saaremaa Laste Sõber 2022 ämmaemand Helgi Tammur. Helgi on oma üle 50-aastase tööstaaži jooksul aidanud Saaremaal ilmale sadu lapsi, sealhulgas palju lasterikaste perede lapsi. Ta on üdini perekeskne, rahulik, armas ja soe inimene. Ka huumorimeel on tal omal kohal ja suudab kriitilistel hetkedel jääda rahulikuks ning maandada esmase või ka korduva lapse saaja pinged. Tema poolt läbiviidavad perekooli loengud on puhas kuld nii esma- kui korduvsünnitajatele. Helgi on olnud ise ka Aasta ema. Nii pühendunud ja laialdaste kogemuste ning teadmistega lastele spetsialiseerunud meditsiinitöötajat ei leidu teist. Helgi on tõeline pärl ja suurim laste sõber nende esimestest eluminutitest alates."

 



Foto: Saaremaa Lasterikaste Perede Ühendus