452 0040

Aia 25, KuressaareKuressaare Haigla kohtub kogukonnaga - Unisusest unetuseni ja vastupidi

Õhtu Õhtu Author: Urmas Nemvalts

 

19. oktoobril, 2020 kell 16.00 toimub loeng „Unisusest unetuseni ja vastupidi“.

Lektor: Dr. Erve Sõõru MD, PhD. Kopsuarst, unemeditsiini ekspert, Eesti Unemeditsiini Seltsi juhatuse liige.

Hea uni on kõigi unistus. Hea uni on määrava tähtsusega meie päevasele enesetundele, töövõimele ja meeleolule. Enamik inimesi on kogenud elu jooksul une lühiajalist häirumist, näiteks seoses stressiga. Lühiajaline unetus on kõige sagedasem uneprobleem igas vanuses inimestel. Unehäired võivad aga kesta ka pikemat aega, häirides nii päevast toimetulekut kui üldist tervist. Une häiritust ei pruugi unehäire all kannataja ise tajuda. Une- ja ärkveloleku aeg on pärilik ja individuaalne. Loengul antakse ülevaade uneaja normidest, unehäiretest ja nende ravist kasutades kunsti väljendusrikkust.