452 0040

Aia 25, Kuressaare



Saare maakonna aasta õppija 2024 on Kuressaare Haigla õde ja õppejõud Kaja Lempu!

Saare maakonna aasta õppija 2024 on Kuressaare Haigla õendushoolduse osakonna õde ja Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli õppejõud/ Kuressaare õppegrupi koordinaator Kaja Lempu! Palju õnne! 

Foto kirjeldus ei ole saadaval.

Saare maakonna aasta õppijaks 2024 osutus 13 kandidaadi seast valituks Kaja Lempu. Kaja on erialalt medõde ja tema on üks neist inimestest, kelle jaoks töö on ka hobi. Seetõttu ongi Kaja jaoks loomulik valitud erialal edasi õppida ja anda tervishoidu oma panus ka ise õpetades.

Töötades Kuressaare Haiglas medõena ja mitme Saaremaa kooli kooliõena, asus Kaja 2023. aasta sügisel õppima Tallinna Tervishoiu Kõrgkooli (TTK) magistriõppesse. Kaja ütleb, et tema õpingud TTK terviseteaduse magistrantuuris on asjade loomulik jätk. „Muud võimalust või teisi valikuid ma oma erialal ei ole kaalunudki,“ kinnitab ta. Õenduse põhiõppe oli Kaja TTK-s lõpetanud 2018. aastal. Samal ajal töötas ta juba Põhja-Eesti Regionaalhaiglas õena.

2019. aastal avas TTK õendusõppe ka Kuressaares ja otsis sinna õppejõud-koordinaatorit. Sellele ametikohale osutus valituks Kaja, kes otsis võimalust kodusaarele tagasi tulla. Ta jätkas ka tööd õena, asudes ametisse Kuressaare Haiglas. „Minu jaoks on väga oluline tulevasi õdesid õpetades töötada ka ise õena,“ lausub Kaja.

2023. aastal jõudiski kätte aeg astuda magistriõppesse. Kaja räägib, et ta kaalus magistriõpet ka kohe pärast põhiõppe lõpetamist, kuid arvas, et lihtsalt kraadi pärast ei ole mõtet seda teekonda ette võtta. Nüüd tundis ta, et oma magistritööga on tal päriselt võimalus anda panus tervishoidu.„Täiskasvanueas õppimist peetakse suureks väljakutseks. Mina nii ei arva,“ ütleb Kaja. Tema sõnul on oluline plussid ja miinused tugivõrgustikuga läbi arutada ja seada endale ka varuplaan. See annab ebaõnnestumise korral uue võimaluse õnnestunult edasi minna.

Kas Kaja on pidanud õpingute pärast millestki loobuma? „Ei, ma ei arva nii,“ on Kaja kindel. Lihtsalt praegu on ta seadnud esikohale õpingud ja hobid on mõneks ajaks pausile pandud.

(Intervjuu: Tanel Raig/ https://andras.ee/et/kaja-lempu-saaremaa)

Kõigi maakonna aasta õppija 2024 laureaatide seast valitakse välja ka rahva lemmik. Rahva lemmikut ja teisi tiitlisaajaid tunnustatakse 6. novembril Täiskasvanuhariduse tänusündmusel.

Hääletada saab 9.–22. septembrini ETKA Andrase kodulehel: https://www.andras.ee/.../algas-aasta-oppija-2024-rahva...

30. oktoobrist - 8. novembrini 2024 toimub järjekorras juba 27. täiskasvanud õppija nädal (TÕN), mille raames leiab aset erinevates Eestimaa paigus arvukalt täiskasvanuharidust populariseerivaid ja õppimisvõimalusi tutvustavaid tegevusi. Tähistatakse elukestvas õppes osalemist ning tunnustatakse inimeste ja organisatsioonide õppimisalaseid saavutusi.

https://saaremaavald.ee/uudised/aasta-oppija-2024