452 0040

Aia 25, KuressaareKuressaare Haigla 220! Ajaloolisi killukesi

Kas teate, head saarlased, et käesolev aasta on ehk natuke erilisem, sest just sel aastal möödub 220 aastat Saaremaa Maahaigla avamisest. Seda arvestatakse ka Kuressaare Haigla algusajaks, mis siis, et aastaid hiljem haiglahoone Tori laiu pealt Aia tänavale ümber koliti. Niisiis saab 2024. aastal natuke nostalgitseda ja ajaloos ringi sobrada, uurida Saaremaa meditsiiniajalugu ning tegelikult ka pisut mõtiskleda selle üle, kust me oleme tulnud ning kuhu omadega jõudnud. Ja ehk annab see tuult tiibadesse edaspidiseks, et meil kõigil säiliks sihikindlus oma praeguste küngaste ja mätaste ületamiseks. Nagu ajalugu näitab, oleme neid künkaid-mättaid pidi juba vähemalt 220 aastat ringi kolistanud ja ikka rajal püsinud.

 Tekst: Leele Välja "Jalutaja teejuht"