452 0040

Aia 25, Kuressaare



Kiirabi osales merel lennuõnnetuse lahendamisel

Neljapäeval harjutati Roomassaare sadamas ja merel lennuõnnetuse lahendamist. Oli info, et Kuressaare lennuväljale tšarterlendu teostav õhusõiduk ATR42 sooritas hädamaandumise merre umbes 1500 m rannikust. Lennuki pardal 24 reisijat ja kolm meeskonnaliiget, kohapealset olukorda ei tea.

Algas päästeoperatsioon. Osa meedikuid läksid koos päästjatega merele, pidades kaldale jäänud kolleegidega sidet, et anda infot kannatanute seisundi kohta.

Kuressaare kiirabi vastutav õde Angela Siinor ütles, et merepäästeõppus õnnestus: "Ilmataat oli meie poolt, kinkides meile päikeselise ja vähese tuulega ilma. Kiirabi poolt osales õppusel 13 töötajat. Õppuse tulemusena tekkis reaalne ettekujutus merel toimuvast. Situatsioonide lahendamisega tuldi väga professionaalselt toime. Jäime väga rahule."

Täname kõiki korraldajaid ja osalejaid, et meie kiirabi sai taaskord uute oskuste ja teadmiste võrra rikkamaks! Praktika on alati suurepärane viis harjutada koostööd ja teha läbi olukordi, mida loodetavasti kunagi ei juhtu, ent milleks tuleb siiski alati valmis olla.