452 0040

Aia 25, Kuressaare



Lätist pärit tudeng Evald Viguls omandas Kuressaare Haiglas uusi teadmisi

Kuressaare Haiglal on hea meel võõrustada Lätist pärit tudengit Evald Vigulsit, kes õpib Lõuna-Aafrikas kolledžis. Saaremaale tuli ta BAFF (Balti-Ameerika Vabadusfondi) mentorluse programmi kaudu, et saada kogemusi ja ülevaadet kohaliku haigla tööst ning kliinilisest meditsiinist. Evaldsi mentoriks on Kuressaare haigla ravijuht dr Edward Laane.

Erakorralise meditsiini osakonnas uusi oskusi ja teadmisi ammutav Evalds märkis, et tema silmis on Kuressaare Haigla erakordselt heal tasemel haigla ning tal on tohutult hea meel, et sai võimaluse just siia haiglasse tulla. Kontrast on tema jaoks olemas nii Läti, eriti aga Lõuna-Aafrika meditsiiniasutustega. Ta märkis, et on ise ka pärit väiksemast linnast ning Kuressaare tundub talle kodune ja armas koht.
"Inimesed on väga vastutulelikud ja toetavad ning sõbralikud," lisas ta. "Hetkel on EMO-s küll vaikne ja kohati nagu tahaks isegi rohkem teha, aga ilmselt tuleb seda hetke praegu nautida, sest iga hetk võib olukord muutuda," sõnas Evalds muiulsui. Teda ennast paelub väga neuroloogia ning Kuressaare Haiglas on ta saanud praktikat ka selles valdkonnas.

Kuressaare Haigla ravijuht dr. Edward Laane osales BAFF toel 2015.a. uurimistööl Dana-Farberi Instituudis, mis on Harvardi Meditsiinikooli vähikeskus. Uurimistöö vältel oli dr. Laanel võimalus ka saada osa kliinilise töö kogemusest (haigete ravist) Harvardi professorite juhendamisel.

Lisaks mentorlusele, pakub BAFF mitmeid erinevaid väga edumeelseid programme noorte tulevikuvõimalusteks, mis võimaldab Eesti, Läti ja Leedu kodanikel omada töö- ja kultuurilist kogemust Ameerika Ühendriikides. Gümansistidele on olulisim BAFF Juhtumisakeemida kursus, kuhu saavad kandideerida ka Saaremaa õppurid. BAFF programmidest täpsemalt vaata: https://www.balticamericanfreedomfoundation.org/