452 0040

Aia 25, Kuressaare



Sõjapõgenikele meditsiinilise abi tagamine!

Ukraina sõjapõgenikele osutatakse Haigekassa rahastusel samu teenuseid nagu ravikindlustusega hõlmamata isikutele, sealhulgas: vältimatu arstiabi, vältimatu hambaravi, Covid-19 testimine ning Covid-19 vaktsineerimine ja rahvatervise kaitsega seotud tervishoiuteenused (loetelu leiate „Ravikindlustusega hõlmamata isikule osutatavate rahvatervise kaitsega seotud tervishoiuteenuste loetelu“).

Sõjapõgenikele tuleb tagada vajaminev ravi, mille edasilükkamine või selle andmata jätmine võib põhjustada abivajaja surma või püsiva tervisekahjustuse. Oluline on, et raviarstil tuleb dokumenteerida, miks otsustas, et haige vajab abi vältimatu abi korras ja sealhulgas ka vältimatu abi ulatus.

Ukraina sõjapõgenikele osutatud vältimatu abi eest tuleb raviasutusel esitada Haigekassale vältimatu abi tunnusega raviarve, millele märkida:

  • rahastamise allikas MK
  • sünniaeg ja sugu
  • elukoha riigiks valida Ukraina

NB! Kõigi sõjapõgenikele osutatud Covid-19 vaktsineerimise ja Covid-19 testimise eest tuleb samuti esitada raviarve ülaltoodud põhimõtte järgi.

Eesti Haigekassa teavitab raviasutusi koheselt, kui on täiendavat infot Ukraina sõjapõgenikele tervishoiuteenuste rahastamise laiendamisest.