452 0040

Aia 25, Kuressaare



 Kuressaare Haigla ja koroonaolukord Saare maakonnas

Kahetsusega peame tõdema, et koroonaviirus on jõudnud tagasi Kuressaare Haiglasse. Meil on täna hommikuse seisuga ravil 22 koroonapositiivset
patsienti ning oleme tuvastanud ka haiglasisese kolde. Kolle tekkis haigete üleviimisel haigla osakondade vahel. Patsientidele teostati enne üleviimist koroonatest, mis oli negatiivne. Kahjuks osutus kordustest aga positiivseks, kuid selleks ajaks oli nakkus juba levinud haigla siseselt. Kõik patsiendid on hetkel kliiniliselt stabiilses seisundis.
Ravi toimub vastavalt haige seisundile ja sümptomitele.

Meie juhtum näitab paraku, et ei ole olemas ühtegi kaljukindlat testi, mis eksimata eristaks kroonaviiruse nakkusohtlikud patsiendid nakkusohututest.

Oleme alates koroonapandeemia algusest rakendanud ja järginud rangeid haigete külastamise reegleid. Juuni algusest, koroonahooaja lõppedes on lubatud haigete külastused vaid raviarsti loal. Augusti lõpul muutus haigete külastamine veel rangemaks, lisasime koroonaohutuse nõude külastajale. Leiame, et haigete külastamise lauskeeld ei ole humaanne ja alati leidub erandeid, kus oma lähedase külastamine peab olema võimaldatud.

Tõdeme samuti, et viimasel nädalal on sagenenud nakatumine meie kogukonnas. Sellega tunnistame, et karajaimmuunsust me SARS-CoV-2 viiruse suhtes ei ole veel saavutanud. Põhjuseks võib olla, et eeldatav antikehade kaitse ei ole täielik. Soovitame kogukonnal hoolikalt jälgida oma tervist, tugevada immuunsust, vähendada ebavajalikke kontakte ning koolides lapsi testida. Põhimõtteliselt võib sama testi teha ka kodus ja saata koolile.
Vaktsineerimata inimestel on väga suur oht nakatuda. Kaitsta saab end läbi vaktsineerimise, kes seda ei ole veel teinud. Kuressaare Haiglas saab vaktsineerida end esmaspäeviti, teisipäeviti ja reedeti kl. 9.00-17.00. Vajadusel oleme võimelised vaktsineerima uuesti viiel päeval nädalas. Kohale võib tulla ka eelregistreerimata nii esimeseks, teiseks, kui kolmandaks vaktsiini doosiks.

Kuressaare Haigla juhatus