452 0040

Aia 25, KuressaareSARS koroonaviirus 2 IgG analüüsi meetod Kuressaare Haiglas

Kuressaare Haiglas vahetus alates 10.03.2021 SARS koroonaviirus 2 IgG analüüsi meetod. Senine analüüs võimaldas määrata SARS-CoV-2 nukleokapsiidivastaseid IgG antikehi. Need tekivad ainult peale kokkupuudet viirusega või haiguse läbipõdemise järgselt.

Uus analüüs (SARS koroonaviirus 2 IgG (S)) määrab SARS-CoV-2 ogavalguvastaseid IgG antikehi. Seda tüüpi antikehad võivad tekkida nii haiguse läbipõdemisel kui ka vaktsineerimise järgselt. Analüüs ei võimalda eristada läbipõetud infektsiooni vaktsineerimisjärgsest seisundist. Antikehade leid seerumis võib tähendada läbipõetud infektsiooni, nakkuse asümptomaatilist kulgu või vaktsineerimist. Negatiivsed uuringutulemused ei välista infektsiooni olemasolu.  

Referentsvahemik:      <0,8 kU/l  Negatiivne

                                    ≥0,8 kU/l   Positiivne   

Numbriline väärtus seroloogilise analüüsi juures on tulemus optilise tiheduse või rahvusvahelistes ühikutes. Numbriline väärtus sõltub iga inimese enda immuunvastusest ja teistest faktoritest ning ei ole võrreldav teise inimesega ega teise metoodika või reagendiga tehtud testiga.