452 0040

Aia 25, KuressaareJätkub loengusari "Kuressaare Haigla kohtub kogukonnaga." Uus toimumiskoht- Thule Kojas! Algus 23. septembril kell 18.00

Kõhu sirglihase diastaas on enamasti rasedusega kaasnev lihaste lahknemine, mis võib endast märku anda lisaks muule näiteks selja- ning vaagnapiirkonna valude ja ebamugavustundena. Siiski on enamasti naiste kaebused peamiselt kosmeetilist laadi - ettevõlvunud ja 'rippuv' kõht, lõtvunud kõhunahk, vertikaalne vagu kõhuseinal jms.

Räägime sellest, mis kõhu sirglihase diastaas üldse on ja miks ta tekib, samuti kas ja mil määral on selle tekkimist võimalik ennetada.

Loengul anname põgusa ülevaate piirkonna anatoomiast ning konservatiivsestest ja kirurgilistest ravivõimalustest.
Kõhu sirglihase diastaas on enamasti rasedusega kaasnev lihaste lahknemine, mis võib endast märku anda lisaks muule näiteks selja- ning vaagnapiirkonna valude ja ebamugavustundena. Siiski on enamasti naiste kaebused peamiselt kosmeetilist laadi - ettevõlvunud ja 'rippuv' kõht, lõtvunud kõhunahk, vertikaalne vagu kõhuseinal jms.

Loengut peab Kuressaare Haigla füsioterapeut Karina Talk!

Üritus toimub koostös Saaremaa Lasterikaste Perede Ühinguga!