452 0040

Aia 25, Kuressaare



Olulist infot

Alates 10. juulist oleme leevendanud piiranguid seoses COVID-19 infektsiooni epidemioloogilise olukorra paranemisega Saaremaal.

Haiglasse tulekul me enam ei nõua tervisedeklaratsiooni täitmist ja oleme sulgenud kontrollpunkti ning lõpetanud temperatuuri mõõtmise Kuressaare haigla peasissekäigu juures. Maskide kandmine ei ole meie haiglas kohustuslik,
kuid soovi korral saab maski registratuurist. Haiglasse tuleku peab enne kokku leppima patsiendi raviarstiga ning külastus toimub vaid arsti loal!

Küll aga soovitame maske kanda EMO ootesaalis.

Haiglasse sisenemisel ja haiglas ringi liikumisel palume endiselt käsi korduvalt ja hoolikalt desinfitseerida. Samuti on soovitav hoida kaaskodanikega mõistlikku vahet. 

Palume jätkuvalt olla tähelepanelik enda tervise suhtes ja arvestada COVID-19 nakkusriski. Kõrge nakkusriski korral palume pidada nõu oma raviarstiga, kas ambulatoorset vastuvõttu saab teostada kaugteel.

Tuletame veel kord meelde, mida loetakse kõrge nakkusriski kriteeriumiteks:

• Patsiendi või tema leibkonna liikme COVID-19 haigega kokkupuude viimase 14 päeva jooksul.
• Patsiendil respiratoorsete haigustunniste esinemine ja/või palavik üle 37,5 C
• Patsiendi või tema leibkonna liikme viibimisel viimase 14 päeva jooksul kõrge nakkusriskiga välisriigis

(https://vm.ee/et/teave-riikide-ja-eneseisolatsiooninouete-kohta-euroopast-saabujatele)

Arstile aja kinni panemine käib registratuuri numbril 45 20 115 või digiregistratuuris.

Plaanilistel hospitaliseerimistel ei nõua me enam COVID-19 PCR testi, välja arvatud kõrge nakkusriski olemasolul ja hospitaliseerimisel statsionaarse õendusabi osakonda või hooldekodusse või raviarsti otsusel.

Erakorralisel hospitaliseerimisel otsustab COVID-19 PCR testi tegemise valvearst ja uuringutele suunamisel raviarst.

Paneme teile veelkord südamele, et juhul kui ei tunne ennast hästi, teil on palavik või külmetushaiguse tunnused, on tungivalt soovituslik kontakte vältida - sinna alla kuulub ka haigla külastamine. Ainult nii saame kaitsta oma kaaskodanikke ning samuti haiglapersonali.