452 0040

Aia 25, Kuressaare



Teadaanne tulevastele sünnitajatele!

Isad saavad Kuressaare Haiglas sünnitusel osalema hakata alates 01.06.2020.

Põhjus, miks Kuressaare Haiglas seda otsust samaaegselt teiste haiglatega vastu ei võtnud, oli tingitud meie sünnitusosakonna tööspetsiifikast, kus sünnitustoad ja sünnitusjärgsed palatid on ühe koridori peal ning tundus ebaloogiline, et kui mees juba sünnitusel osaleb, siis ta sealt edasi oma perega sünnitusjärgsesse palatisse jääda ei saa.

Tänaseks on selgunud, et siiski hakkab ka Kuressaare Haigla järgima üldiseid nõudeid, et haigustunnusteta, tervisedeklaratsiooni täitnud kirurgilist maski kandev tugiisik saab sarnaselt teiste eesti haiglatega osaleda sünnitusel ning jääda perega kuni kaheks tunniks sünnitusjärgselt.

 

Küll aga lisavõimalusena meie majas saame teha isale tasulise SARS-CoV-2 PCR testi, mis maksab 63€, kuid mille negatiivse tulemuse puhul, saab jääda isa ka perepalatisse kuni naise ja lapse koju kirjutamiseni.

Perepalatisse jäämise võimaldab ka test, mis on tugiisikule tehtud muudel asjaoludel 48h jooksul enne sünnitusmajja tulekut, on negatiivne ning on leitav patsiendi digiloos.

Juhime veelkord tähelepanu, et eelnev tekst kehtib alates 01.06.2020 Vabandame, et isad enne 1. juunit sünnitusel osaleda ei saa