452 0040

Aia 25, Kuressaare



RASEDAD JA PEATSED SÜNNITAJAD, UUS INFO!

Kuressaare Haiglas rakendus nüüd samuti tugiisiku keeld ning hetkel pole võimalik lasta isasid sünnituse juurde.

Viimase otsuse kohaselt ei toimu Kuressaare Haiglas ambulatoorset ja plaanilist tööd kuni 30.04.2020. Kui Sul on selle ajavahemiku sees planeeritud ämmaemanda visiit, siis oota ämmaemanda kõnet, kes teeb visiidi telefoni teel või otsustab kohale tulemise vajaduse ning annab sellest Sulle siis teada.

Edasiste visiitide koha pealt hoia silma peal haigla kodulehel. Kui ei tule infot ambulatoorsete vastuvõttude taastumise kohta, siis jääb ka Sinu edaspidine jälgimine eelkõige telefoni vahendusele, kui ämmaemand ei ole Sulle eelmisel telefonivestlusel vastupidist rõhutanud.

Kõik 12 ja 20 rasedusnädala ultrahelid toimuvad ettenähtud ajal. Teiste ultrahelide ajad on hetkel tühistatud, kui teiega ei ole vastupidise osas ühendust võetud.

Kui teil on plaaniliste vereanalüüside andmise aeg, siis saate seda teha laboris E-R kell 9-12 Uriinianalüüsid saate jätta laborisse, luugi taha, nagu senini.

Tulles kandke palun võimalusel maski ja kui olete katsunud mõnda ukselinki, peske või desige esimesel võimalusel käed!

Kõik murelikud rasedad HELISTAGE osakonda tel 4520089, kus selekteeritakse, kes peaks murega ka kohale tulema või EMO-sse pöörduma.

Sünnitama tulemise osas on alates 30.03.2020 ka Kuressaare Haiglas tugiisiku keeld. Loodame kõigi mõistvale suhtumisele ja peame tähtsaks taas toetajate kaasamist sünnitusele esimesel võimalusel!

Sünnitajal tulla sünnitusmajja tavapärasel viisil Kuressaare Haigla sünnitusosakonna sünnitajate vastuvõtu uksest.

Tulles kandke palun võimalusel maski. Võimaluse puudumisel anname teile õmmeldud maski kohapealt.

Sünnitusmajja tulles võtame kõigilt sünnitajatelt, nagu teisteltki haiglaravile tulnud patsientidelt, covid-19 ninaneelukaape proovi.

Positiivse vastuse korral õpetame ema erilist tähelepanu pöörama oma hügieenireeglitele vastsündinuga tegeledes.

Kui kõik on perekonnaga sünnitusjärgselt hästi, saadame pere viimase nõusolekul koju 48h peale sünnitust.

Viirushaigus sümptomitega sünnitajal või kahe nädala jooksul positiivse

covid-19 vastuse saanud sünnitajal palume enne sünnitusmajja tulekut meile ette helistada 4520089!!

Teie puhul kehtivad erihügieeninõuded, mis sisaldavad endast teist haiglasse sisenemisteed ja lisapersonali kaasatust. Sellest kõigest informeerime teid telefoni teel, kui meile helistate!

COVID-19 positiivse sünnitaja puhul järgime Perinatoloogia seltsi juhendit ning jälgime vastsündinut sünnitusjärgselt lastetoas 2 nädala jooksul, kui naine ei anna selle kohta kirjalikku keeldu.

!!!!!Kõigi lisaküsimuste puhul helistada 4520089!!!!

Hoidke oma tervist!!!