452 0040

Aia 25, KuressaareKuressaare Haigla ravijuhi soovitused

Kuressaare Haigla ravijuht dr. Edward Laane sõnab, et ekspertide hinnangul haigestub käesoleva pandeemia ajal koroonaviirusesse ligi 70% elanikkonnast. 

Koroonaviirusinfektsioon on väga nakkav. Võib olla 100-1000 korda nakkavam kui SARS. Aga seejuures võib see olla kergete haigusnähtudega, mistõtttu näiliselt terved inimesed võivad samamoodi koroonaviirust COVID-19 levitada.
Olgem tähelepanelikud nii enda, oma perekonna kui ka kaaskodanike suhtes. Ravi sellele haigusele hetkel ei ole. Haiguse kaugtüsistused on teadmata, kuid avaldatud teabe põhjal võib koroonaviirusinfektsiooni COVID-19 haigestuda korduvalt. Tervenenutel võib jääda kopsufunktsioon kahjustunuks. Parim ravim on ennetus.

Siit tulenevalt jagab Kuressaare Haigla ravijuht järgmisi soovitusi: 

  • Välja minnes kanda kaitsvat maski.
  • Hoolikalt ja sageli pesta käsi seebi ja veega või desinfitseerida käsi antiseptikumidega.
  • Püsida kodus ja väljas teha ainult hädapärase käigud.
  • Hoida eemale rahvarikastest kohtadest.
  • Hoolikalt mõelda läbi külastused vanemaealiste juurde.
  • Võimalusel teha COVID-19 test, sest näiliselt terved inimesed võivad olla nakatunud. Ka Maailma Terviseorganisatsiooni seisukoht on see, et testida tuleks kõiki sümptomiga koroonakahtlusega inimesi. Selle nimel Saaremaal töö käib!
  • Haigestunutel või COVID-19 positiivsetel püsida kodus 28 päeva.