452 0040

Aia 25, Kuressaare



Alusta uut aastat Sigarexitiga!

Tervise Arengu Instituut kutsub suitsetajaid, kes on juba pikemat aega mõelnud, et võiks suitsetamisest loobuda, kuid ei tahaks seda päris üksi teha, loobuma tubakast ja tegema koos teiste suitsetajatega Sigarexiti.

Sigarexiti avapauk on 1. jaanuaril 2020 ja kestab kuni 31. jaanuarini.

Kampaania on mõeldud kõigist tubaka- ja nikotiinisisaldusega toodetest loobumiseks, mitte ainult sigaretist. Siia alla käib kindlasti ka E-sigaret, mis on võrdne tubakatoodetega ega sobi loobumise abivahendiks.

Kampaanias osalevad igapäevasuitsetajad, kes soovivad seekord päriselt suitsetamist maha jätta – lauljatar ja tudeng Maian Lomp ning saatejuht Robert Rool. Alates detsembrist kuni jaanuari lõpuni annavad nad sotsiaalmeedias oma käekäigust teada. Jagavad oma emotsioone ja tähelepanekuid. TAI spetsialist kommenteerib jooksvalt nende postitusi ja annab nõu.

Kampaania käigus tutvustame erinevaid tubakast loobumist toetavaid abivahendeid, sh nõustamisteenust. Meie sõnum suitsetajatele on: Küsi nõu perearstilt või apteekrilt või leia lähim nõustamisekabinet tubakainfo.ee veebilehelt. Loobumine on tulemuslikum kui leiad abi ja toetust professionaalilt! Tuletame siinkohal meelde, et Kuressaare Haiglas ootab teid kopsuõde Ruta Kamp, kes viib läbi tubakast loobumise nõustamist. Tema vastuvõtule pääsemiseks pole vaja saatekirja ning piisab telefonikõnest numbril 45 20 115, kuhu enda soovist teada anda.

Tubakainfo.ee lehelt leiate lisainfot tubakast loobumise ning erinevate tubaka- ja nikotiinitoodete kohta. Lisaks on lehel mitmeid abivahendeid suitsetamisest loobumise toetamiseks. Näiteks saab lehel teha Fagerströmi testi, mis aitab määrata tubakasõltuvuse tugevust. Loobumisplaan sisaldab soovitusi toimetulemiseks esimesel neljal päeval, mil suitsetamisest loobujal on kõige raskem

Suitsetamisest loobujaid ootab ka Facebooki grupp SIGAREXIT, kus kuni 31.01.2020 ilmub iga päev postitus, mis kajastab Maiani ja Roberti käekäiku loobujana või annab nõuandeid. Näiteks, kuidas kiusatushetkedega toime tulla või kust leiab nõustajate abi.