452 0040

Aia 25, Kuressaare



Diabeediõe iseseisev vastuvõtt

Alates juulikuust alustab diabeediõde Marika Venda Kuressaare Haiglas ambulatoorset vastuvõttu. Vastuvõtule on oodatud diabeetikud, rasedusdiabeeti põdevad naised ja nende pereliikmed. Vastuvõtu raames diabeediõde nõustab ja selgitab haiguse olemust, õpetab glükomeetri kasutamist, enesejälgimist, veresuhkrutaseme korrigeerimist ning räägib hüpoglükeemiast, selle äratundmisest ning esmaabist, õpetab patsienti süstima insuliini, järgima õiget dieeti ning füüsilist aktiivsust.


Diabeetikutest rasedatel on oluline pidev ema ja loote seisundi jälgimine ning raseduse perioodil tuleb läbida mitmeid olulisi uuringuid. Terve lapse sünnitamiseks on kõige olulisem hoida veresuhkur kogu aeg normilähedasena. Sama oluline on hoida oma veresuhkru tase normis neil, kel tekib rasedusaegne ehk gestatsioonidiabeet. Õde nõustab, kuidas rasedusaegselt toituda ja räägib diabeedi ravist raseduse ajal.

Vastuvõtule pöördumiseks vajalik eelnevalt registreeruda telefonil 452 0115. Diabeediõe vastuvõtule pöördumiseks vajalik perearsti või eriarsti saatekiri.